#EducațiaContinuă (7): Fizică


Astăzi, 18 noiembrie, începând de la ora 15:00, va avea loc o nouă întâlnire online din ciclul sesiunilor de îndrumare și consiliere #EducațiaContinuă propuse de Ministerul Educației și Cercetării (MEC).

Webinarul va fi susținut de către profesorii de fizică Sorin Trocaru (inspector în cadrul MEC) & Victor Stoica (inspector de specialitate în cadrul Inspectoratului Școlar al Municipiului București) și va putea fi urmărit live atât pe pagina de Facebook, adică aici, cât și pe canalul nostru de YouTube.

Pe durata evenimentului vor fi împărtășite o serie de soluții digitale și metodologice identificate și utilizate în procesul de predare-învățare-evaluare la disciplina Fizică. Sesiunea își propune să răspundă unei duble provocări: desfășurarea activității didactice în mediul digital și, în particular (fizica fiind, prin excelență, o știință experimentală), integrarea experimentului în predarea online a orelor de fizică.

***
Reamintim că, începând de marți, 10 noiembrie, Ministerul Educației și Cercetării pune la dispoziție pe platformele social media utilizate de instituție, sesiuni online de îndrumare și consiliere, cu durata de aproximativ o oră, transmise live și disponibile, ulterior, în versiune înregistrată, pe platformele menționate mai sus. 

Obiectivul asumat: sprijinirea cadrelor didactice în procesul de predare prin intermediul tehnologiei.