#EducațiaContinuă (serie nouă): Prezentarea programelor de examen


Ministerul Educației și Cercetării face un pas mai departe și extinde seria de sesiuni online #EducațiaContinuă către programele de examen din anul 2021.
 
Prima etapă: prezentarea programei de examen la disciplina Limba și literatura română și a modalității de aplicare a acesteia, în perspectiva Evaluării Naționale ce va fi susținută, în anul 2021, de absolvenții clasei a VIII-a.
 
În acest sens, Ministerul Educației și Cercetării și Institutul de Lingvistică „Iorgu Iordan - Al. Rosetti” al Academiei Române organizează un ciclu de întâlniri online pe această temă, prima fiind programată miercuri, 16 decembrie 2020, ora 15:00.
 
În cadrul acesteia vor fi prezentate noutățile programei de examen de Limba și literatura română (aprobată în luna martie 2020).

Ulterior, vor avea loc și sesiuni online cu specialiști din Ministerul Educației și Cercetării, Centrul Național de Politici și Evaluare în Educație și Institutul de Lingvistică „Iorgu Iordan - Al. Rosetti”, care vor răspunde întrebărilor privind competența lingvistică și conținuturile ce vizează elementele de construcție a comunicării.
 
Evenimentele vor avea durata de aproximativ o oră și vor fi transmise live, de la ora 15:00, pe canalul nostru de YouTube și pe pagina de Facebook a ministerului.
 
În etapa următoare, programa de examen pentru disciplina Matematică va face obiectul aceluiași tip de abordare și prezentare.
 
Obiectivul vizat de minister și partenerii săi prin acest demers este acela de a pregăti cadrele didactice și elevii pentru examenele/evaluările din anul 2021.