Numerele TelVerde: 0800 67 20 31 - linie telefonică destinată elevilor, studenților și părinților și 0800 67 20 32 - linie telefonică destinată directorilor și administrației publice locale

ÎNVĂȚĂMÂNT PRIMAR

 

Ghidul pentru învățământul primar propune modalități de colaborare la nivelul comunității educaționale locale  pentru a găsi soluții îndrăznețe, care pot fi folosite ca sursă de inspirație pentru a transforma barierele în oportunități în contextul  pandemiei cu SARS-CoV-2.

Ghidul orientează  pașii care pot fi parcurși pentru stabilirea celui mai potrivit scenariu  și pentru implementarea acestuia conform planului de acțiune al unității de învățământ.

Fiecare scenariu posibil este prezentat din perspectiva măsurilor necesare și a impactului asupra: curriculumului,  resurselor,  orarului, evaluării, modului de colaborare în echipa pedagogică, interacțiunii cu elevii și cu părinții și  măsurilor destinate  asigurării accesului la educație al grupurilor vulnerabile.

În plan organizațional, Ghidul oferă sugestii referitoare la elaborarea și implementarea unui plan de acțiune centrat pe schimbările care vizează procesul de predare – învățare  – evaluare.

Ghidul pentru învățământul primar dezvoltă ideea unei culturi organizaționale creative, care să sprijine identificarea unor soluții dinamice, în acord cu provocările contextului pandemic.

Acest ghid reprezintă o recomandare a Ministerului Educației și Cercetării și nu are caracter obligatoriu.

Apasati aici pentru a descarca ghidul complet!